Διογένης, 410-323 π.Χ.

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

19/11/11

Θέλετε να μάθετε κάτι πραγματικά χρήσιμο μέσα σε 18 λεπτά? TED.com


Πόσες φορές έχετε βρεί τον εαυτό σας να κάθεται μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή ατελείωτες ώρες, χωρίς να αποκομείτε στο τέλος ουσιαστικά...τίποτα? Καλό και ωραίο το σερφάρισμα όμως, εάν καταλαμβάνει πολύ χρόνο στην καθημερινότητά μας, τότε οφείλουμε να το κάνουμε λίγο πιο ποιοτικό προς δικό μας όφελος πάντα!
Για το λόγο αυτό, υπάρχει το TED.com . Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στην Νέα Υόρκη και που προσφέρει σε όλους εμάς εντελώς δωρεάν, με το πάτημα ενός κουμπιού, εκατομμύρια ομιλίες ανεξάντλητης θεματολογίας σε μορφή σύντομων σε διάρκεια, video τα οποία όμως αργότερα μας αφήνουν να σκεφτόμαστε και λίγο παραπέρα. Ιδρύθηκε το 1984 από τον Richard Saul Wurman και μέχρι σήμερα, ομίλίες λαμβάνουν χώρα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Ποιοί όμως ανεβαίνουν στο 'βήμα' του TED?Κάθε επιστήμονας, συγγραφέας ή απλός πολίτης που έχει κάτι καινοτόμο και εναλλακτικό να μοιραστεί με όλους εμάς, έχει το δικαίωμα να πάρει το λόγο και να εκφράσει τις ανησυχίες του. Έξάλλου, ακόμα και το ίδιο το slogan της οργάνωσης αυτής είναι 'Ιδεές που αξίζει να εξαπλωθούν'.Το μελανό σημείο στην όλη αυτή ιστορία είναι πως,οι περισσότερες ομιλίες γίνονται στα αγγλικά και δυστηχώς, μόνο ένα μικρό μέρος αυτών είναι μετεφρασμένο στα ελληνικά καθώς, το θέμα της μετάφρασης στην οργάνωση του TED είναι καθαρά βασισμένο στον εθελοντισμό.Οποιοδήποτε άτομο το οποίο μπορεί να χειριστεί 2 γλώσσες εξίσου εύκολα (όχι απαραίτητα μόνο αγγλικά και ελληνικά!), μπορεί να γίνει μεταφραστής/-ια για το TED.com, και να λάβει μία επιβεβαίωση (credits) για αυτή του την ενέργεια πράγμα το οποίο χρησιμεύει και για το βιογραφικό.. Σκεφτείτε το..

4 σχόλια:

 1. Ξέρεις πού και πότε γίνεται? Εγώ απλά μετέφρασα μία ομιλία για λογαριασμό τους..τώρα άρχισα να καταπιάνομαι με το όλο θέμα! Αν ξέρεις περισσότερες πληροφορίες πες μου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν εχει οριστικοποιηθει ημερομηνια ακομα.Στο Ολυμπιον γινεται εδω στη θεσσαλονικη.Πολλους απο τους ομιλητες περισι τους ακουσα και σε αλλα συνεδρια και αξιζει...
  Εχει site και εκει θα ανακοινωθει ημερομηνια,κοντα στον Απριλη λογικα
  http://www.tedxthessaloniki.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή