Διογένης, 410-323 π.Χ.

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

4/4/11

Αιγύπτιες διαδηλώτριες εξαναγκάζονται να υποβληθούν σε «τεστ παρθενίας»
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να διερευνήσουν σοβαρούς ισχυρισμούς για βασανιστήρια, συμπεριλαμβανομένων εξαναγκαστικών «τεστ παρθενίας», τα οποία επέβαλε ο στρατός σε διαδηλώτριες που είχαν συλληφθεί στην Πλατεία Ταχίρ νωρίτερα μέσα στο μήνα.
Αφού αξιωματούχοι του στρατού έδιωξαν από την πλατεία τους διαδηλωτές, στις 9 Μαρτίου, τουλάχιστον 18 γυναίκες τέθηκαν υπό στρατιωτική κράτηση. Διαδηλώτριες δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι ξυλοκοπήθηκαν, υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο χωρίς ρούχα, ενώ τις φωτογράφιζαν άνδρες στρατιώτες, και, στη συνέχεια, υποβλήθηκαν εξαναγκαστικά σε «τεστ παρθενίας» και απειλήθηκαν ότι θα κατηγορηθούν για πορνεία.
Τα «τεστ παρθενίας» αποτελούν μορφή βασανιστηρίου όταν γίνονται εξαναγκαστικά.
«Η υποβολή των γυναικών σε ‘τεστ παρθενίας’ είναι εντελώς απαράδεκτη. Ο σκοπός της πράξης αυτής είναι να εξευτελίζει τις γυναίκες επειδή είναι γυναίκες», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. «Όλοι όσοι ασκούν το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να αρνούνται να συμμετάσχουν σε αποκαλούμενα ‘τεστ’ τέτοιου είδους.»
Η εικοσάχρονη Salwa Hosseini δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ότι αφού συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε στρατιωτική φυλακή στο Heikstep, εξαναγκάστηκε, μαζί με άλλες γυναίκες, να βγάλει όλα της τα ρούχα και να υποβληθεί σε έλεγχο από γυναίκα δεσμοφύλακα, σε ένα δωμάτιο με ανοικτές δύο πόρτες και ένα παράθυρο. Κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου, η Salwa Hosseini, δήλωσε ότι οι άνδρες στρατιώτες κοίταζαν μέσα στο δωμάτιο και φωτογράφιζαν τις γυμνές γυναίκες.
Οι γυναίκες υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε «τεστ παρθενίας», σε διαφορετικό δωμάτιο, από έναν άνδρα με λευκό επανωφόρι. Απειλήθηκαν ότι «εκείνες που θα διαπιστωθεί ότι δεν είναι παρθένες» θα κατηγορηθούν για πορνεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Διεθνής Αμνηστία, μια γυναίκα που δήλωσε ότι ήταν παρθένα, αλλά της οποίας το τεστ υποτίθεται ότι έδωσε διαφορετικό αποτέλεσμα, ξυλοκοπήθηκε και υποβλήθηκε σε ηλεκτροσόκ.

πηγη: http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου