Διογένης, 410-323 π.Χ.

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

14/9/10

Το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του

Ανοιχτή μάχη με το Θεό έχει ξεκινήσει ο διάσημος καθηγητής των Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ, στο τελευταίο του βιβλίο...
αφού όπως υποστηρίζει το υπέρτατο ον δεν έχει θέση στις θεωρίες για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Αν και ο Στίβεν Χόκινγκ σε προγενέστερο βιβλίο του, A Brief History of Time, είχε υποστηρίξει πως η πίστη στην ύπαρξη Θεού δεν είναι ασύμβατη με την επιστήμη, στο νέο του βιβλίο αποκλείει το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο Θεός στη δημιουργία του Bing Bang.

Απορρίπτοντας, λοιπόν, τη θεωρία του Νεύτωνα, πως το Σύμπαν ήταν δημιούργημα του Θεού και ότι δεν μπορεί να προέκυψε από το χάος, εκτιμά πως«το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του».

«Εάν καταφέρουμε να ανακαλύψουμε μια ολοκληρωμένη θεωρία, θα αποτελούσε τον υπέρτατο θρίαμβο της ανθρώπινης λογικής, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν να γνωρίζουμε το μυαλό του Θεού», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
 
πηγη: http://greek-radar.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου