Διογένης, 410-323 π.Χ.

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

13/8/10

Ζουνε χιλιαδες απο αυτα στο κρεββατι σας και τρεφονται με τη το δερμα σας. Τι ειναι???Ειναι τα ακαρια!!!Για την ακριβεια ενα ειναι ενα συγκεκριμενο ειδος απο αυτα, τα ακαρια Demodex  (οικογένεια Demodicidae)που ζουν παρασιτικα σε η κοντα στα θυλακια τριχας των θηλαστικων  συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων! Χιλιαδες απο αυτα βρισκονται στο κρεββατι σας, και συγκεκριμενα στο στρωμα και κυριως στο μαξιλαρι σας!!

 Ο συχνος αερισμος βεβαια, και το πλυσιμο των μαξιλαριων και των σεντονιων, μειωνει αρκετα τον αριθμο τους. Αυτο συμβαινει γιατι πρωτα απο ολα το νερο τα σκοτωνει, και δευτερον τα ακαρια ζουν στις θερμες και υγρες περιοχες του σπιτιου, ετσι, ο αερισμος μειωνει δραστικα τον πληθυσμο τους.

Θεωρειται ότι η εισπνοη αυτων των ακαριων κατα τη διαρκεια του υπνου, εκθετει το σωμα σας σε μερικα αντιγονα, τα οποια προκαλουν τελικα την αντιδραση υπερευαισθησιας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου