Διογένης, 410-323 π.Χ.

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά , για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

27/7/10

Facebook:Όχι,ευχαριστώ!Είναι γνωστό πως εάν δεν ακολουθείς τη 'μόδα'(και ότι αυτή μπορεί να περικλύει) σήμερα, τότε, ακόμα και τα άτομα του στενού κοινωνικού σου περιβάλλοντος,τα οποία υποτίθεται πως σέβονται τις επιλογές σου, θα σε προτρέψουν ώστε και εσύ να μπείς μέσα στο 'ρεύμα'।Ένα από τα πιο ισχυρά ρεύματα σήμερα, είναι το περιβόητο facebook που άνετα κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει και ως εναλλακτικό 'Μεγάλο Αδερφό'। Βρίσκεται παντού॥σε συζητήσεις,και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (εσείς γνωρίζατε πως πλέον κυκλοφορεί στα περίπτερα και το αντίστοιχο έντυπο?) ॥Όποιος/-α βέβαια, ανήκει στην οικογένειά του, μπορεί να κρίνει ως υπερβολικά αυτά που θα ειπωθούν παρακάτω, όμως, καλώς ή κακώς, ανήκω σε αυτό το πολύ μικρό ποσοστό (πλέον) ανθρώπων οι οποίοι επιλέγουν να μην βρίσκονται μέσα σε αυτή την κρύα, κατ'εμέ, αγκαλιά και έχω την ανάγκη να εκφράσω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη।
Οι μόδα, έφερε και άφησε πολλές τάσεις και προτάσεις κατά καιρούς (βλέπε emo, trendy)। Το facebook είναι μία από αυτές॥ Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα και απλά όσο θέλουμε να νομίζουμε॥ Είναι κάτι το οποίο εύκολα αφήνει την αίσθηση πως ' 'Ηρθε για να μείνει'।Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει δημιουργηθεί από εξαιρετικά ευφυείς ανθρώπους με ένα και μόνο σκοπό: το κέρδος।Το δικό τους προσωπικό κέρδος και ώφελος χωρίς αυτοί φυσικά να διστάζουν να καταπατήσουν αρχές του τύπου: ιδιωτικότητα। Και μη σκεφτείτε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει॥Καθημερινά ακούμε για καταγγελίες και παράπονα διαφόρων μελών που απορούν πως κάποιες ενέργειες συνέβησαν στον λογαριασμό τους εν αγνοία τους॥
Αδιαμφισβητητα,πρίν ακόμα το facebook να κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο υπήρχε φυσικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του ότι ο κόσμος προτιμάει ολοένα και περισσότερο να συνομιλεί με τα άτομα που τον ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα όπως τα διαφόρων θεμάτων chat rooms ή το e-mail.. Όμως το facebook είναι πιο οργανωμένο..όπου εκεί βεβαίως βεβαίως κάθε μέλος μπορεί και να συνοδέψει το προφίλ που έχει διαμορφώσει με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ώστε το ενδιαφέρον του επισκέπτη/-ιας να μένει πάντα άσβεστο και ο εθισμός σε ένα άτομο το οποίο δεν είναι αρκετά ώριμο και αυτό που λέμε, 'υποψιασμένο', να είναι θέμα χρόνου..
Τα μέλη είναι χιλιάδες॥από κάθε γωνιά της γής και συνομιλούν μεταξύ τους επί ατελείωτες ώρες προβάλλοντας πολλές φορές ακόμα και ψεύτικους εαυτούς με στημένες φωτογραφίες όπου τα κορίτσια(συνήθως) αδημονούν να δημοσιεύσουν για να δούν όλοι οι άλλοι το πόσο αξίζουν και να κάνουν όσο πιο ξεχωριστή και αισθητή μπορούν, την παρουσία τους μέσα σε αυτό το χάος,με ειρωνικά σχόλια και με γιατί όχι, παραβιάσεις॥Μια αδιάκοπη ροή μαζοποίησης...Για εμένα, το facebook EINAI η έννοια της μαζοποίησης σήμερα,και της αλλοτροίωσης της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου, καθώς τα πλάίσια μέσα στα οποία μπορεί κανείς να κινηθεί, είνια εξαιρετικά αυστηρά και περιορισμένα।
Είμαι μια νέα κοπέλα η οποία συμμετέχει στα 'κοινά'॥ Δεν περιφρονώ τίποτα από ότι με περιβάλλει॥Γιατί όλα, είναι μέσα στη ζωή και πρέπει να συνυπάρχουμε με αυτά॥Το όλο θέμα βρίσκεται στο ερώτημα του κατά πόσο θα τα αφήσουμε να μας επηρεάσουν και κατά πόσο θα επιλέξουμε να τα ακολουθήσουμε। Γιατί όπως λέω και υποστηρίζω πάντα॥Όλα είναι επιλογές..
Daphne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου